dimecres, 29 de juny del 2011

Viatge a Aranda de Duero



Dia 11/06/2011

El toc de diana comença amb un dia esplèndid. Esmorzar i anem al centre d’Aranda de Duero per visitar la ciutat, admirar el primer plànol que hi ha documentat d’un poble i fer un tast, força espectacular, a les seves bodegues subterrànies.



Allí aprenem com cal inspeccionar un vi per tal de jutjar-lo. Això si, el fred també és força espectacular i va calant entre els assistents (diuen 14 graus!). Conclusió: Si el vi t’agrada és bo, si no és dolent.



Com és d’esperar a l’hora de dinar hi ha “lechazo asado i chuletillas de cordero” (lletó rostit, però no sona igual i segur que no és tant bo!). Aquí se'ns uneixen la Lourdes i la Merxe que han arribat en cotxe.




Després anem a Santo Domingo de Silos per visitar el seu monestir i sobretot el seu claustre. A l’anada es fa volta ràpida i tenim el primer lloc a la graella de sortida.



Al comiat, uns prefereixen escoltar els frares del convent i altres prefereixen escoltar la natura. Tot és qüestió de gusts.



De nou ens posem en ruta i anem a Lerma (ciutat prop de Burgos i amb un palau ducal que avui dia està convertit en un parador nacional).
Allà hi ha muntat un sarau amb les tropes franceses que van envair els espanyols el segle XIX. Estan fent un quadre recordatori del fet històric.



Nosaltres anem a comprar uns pastissos a les monges del poble (curiosament no les pots veure i et venen el producte amagades darrera una espècie de distribuïdor). Aquests pastissos són saquejats dintre el parador amb les begudes corresponents. El cansament fa que arribi l’hora tonta i tots som coronats (millor veure les fotos).





Un sopar de germanor tanca el dia, però en arribar a l’hotel i sota la influència d'alguna beguda espirituosa, l’Adolf ens treu el seu millor repertori d’acudits. Si jo tingués una barra d’or de pam per pam…



Pere Font

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada